StumbleUpon: Servis koji ubija dosadu

StumbleUpon
Servis koji ubija dosadu!

StumbleUpon je jedinstveni servis koji Vam plasira web stranice kakve se Vama sviđaju, a što više “stumblate”, rezultati će biti bolji.

Princip StumbleUpon servisa jest da se registrirate, zatim “stumblate” i pregledavate stranice. Kada Vam se neka stranica otvori, imate opciju da ju ocjenite dobrom ili lošom (palac dolje/gore). Na taj način, StumbleUpon uči kakvi su Vaši interesi i svaki put je rezultat sve bolji i bolji. Osim što možete “stumblati”, postoji velika zajednica korisnika (trenutno 11,8 milijuna) koji Vam mogu nešto preporučiti.

Ukoliko se poklapate s nekim od korisnika po interesima, moći ćete pregledati njegov profil i njegove ili njene najbolje stranice. Ukoliko Vas zanima kategorija “Photography”, odabrat ćete istu i zatim “stumblati”. Servis će Vam izbacivati stranicu po stranicu čija je tema fotografija. I na taj način možete doći do nekih stranica do kojih inače ne bi nikada došli.

Upamtite, da nema korisnika, ne bi bilo ni StumbleUpona. Vaš zadatak je preporučiti neku stranicu (tj. lajkati ili palac gore) i na taj način će se ona pojaviti na StumbleUponu.

StumbleUpon je jedan od servisa koji koristim od samog nastanka (2001.g.) te nisam ni u jednom trenutku zažalio što sam im ostavio email adresu prilikom registracije. Svako malo, zaletim se na StumbleUpon kako bi vidio što novo ima iz određenih, meni zanimljivih kategorija. Vjerujem kada ga jednom probate, vjerujem da ga više nećete napuštati.

Dodatak: U mnogo čemu će Vam olakšati zadatak Add-on iliti dodatak za Firefox koji Vam instalira StumbleUpon u Vaš browser. Te na taj način vrlo brzo možete “stumblati”, ocjenjivati i preporučivati web stranice.

S lijeve strane ovoga članka, imate ikonicu StumbleUpona na koju možete kliknuti i “stumblati” ovaj članak ako Vam se sviđa. Isprobajte kako StumbleUpon radi!

Što mislite o StumbleUpon-u, jeste li korisnik ili ćete tek postati?

By Stipe Dumančić

Poduzetnik, voćar, entuzijast, vizionar, tehnološki frik, ljubitelj pečenih životinja, dobre kapljice i pjesme

2 comments

  1. Ne koristim StumbleUpon, ali sada ću početi. Dajem mu priliku pa ću vidjeti iz iskustva kako i što. Iako mi je već dosta svih tih silnih lajkanja, stamblanja, tvitanja – taman dok sve to napravim ujutro mogu krenuti ispočetka i tako u krug.

  2. Slabo sam ga koristo do sada, zanima me što misliš o njemu ko alatu za internet marketing?

Comments are closed.